איך להצליח במבחנים?

עבור סטודנטים, מבחנים הם לרוב שיאו של תהליך הכנה לא קצר והם מהווים משימה שחשוב מאוד לעמוד בה, לכל הפחות בציון עובר. מה עושים, בכדי להבטיח ככל הניתן הצלחה?

עזרה משמיים

תפילה היא דרך שבה נוקטים לעתים מאמינים, גם לגבי הצלחה בבחינות. זו יכולה להיות תפילה פשוטה וקצרה או קריאת פרקי תהילים להצלחה. עם זאת, חשוב להזכיר, כי אבינו שבשמיים איננו "כספומט" שמופעל אוטומטית ולפי הצורך, רק כאשר זקוקים לעזרתו – מי שאיננו משתדל בחיי היום יום להתנהג בכנות באופן מוסרי, לרוב תפילותיו לא ייענו. ובהקשר בחינות – אין זה רעיון טוב, לתכנן לרמות בדרך כזו או אחרת ובמקביל להתפלל לעזרה, אל אלהים אשר כזכור "רואה ללבב". אמנם אנו קוראים בתהילים כ, ה: "ייתן לך כלבבך וכל עצתך ימלא", אך גם "יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך יהוה צורי וגאלי" (תהלים יט, טו). ומה רצון אבינו שבשמיים? לפחות לגבי רצונו ביושר, התנ"ך לא משאיר ספק: "זרח בחושך אור לישרים" (תהלים, קיב, ד) וגם "דרך שקר הסר ממני" (תהלים, קיט, כט).

ללמוד

ניהול זמן

ניהול זמן קפדני, חשוב מאוד לסטודנטים. הדבר נכון במיוחד לקראת בחינות. זאת, בכדי להבטיח הכנה מיטבית לבחינה, אך גם הדרגתית, באופן שישתלב חלק ככל הניתן, עם הלימודים השוטפים, עבודה, מנהלות שונות ופנאי. כך יימנע מצב, בו מגיעים לבחינה לא מוכנים מספיק או מצב שבו נאלצים ללמוד במהירות, בבת אחת ("תפסת מרובה לא תפסת"), בימים שלפני הבחינה.

לפשט

היקף חומר הלימוד, הוא היבט מרכזי בהכנה לבחינה, שמגדיר את העומס בו מדובר. ניתן לצמצם במידה מסוימת עומס זה, אם משקיעים עבודה מראש ברישום טוב יותר של החומר. למשל: פעמים רבות ניתן לערוך טקסטים שרשמנו, באופן מינימאליסטי וגם ברור יותר, כך שקל יותר גם להבין וגם לזכור את הדברים.

להירגע לפני המבחן

אין ספק כי עבור רבים, מבחנים מהווים מצב מלחיץ. הרצון להצליח ככל הניתן, מביא למתח ברמה כזו או אחרת. מחד, המתח מבטיח שלא "נחלום בהקיץ", אך מאידך, הוא מפריע לתפקוד מיטבי. כדאי לחשוב על היבט זה מראש ולעשות מה שמתאים ואפשרי עבורכם, באופן יזום ומתוכנן. ייתכן שמה שמרגיע אתכם הוא טיול קצר בפארק פסטורלי לפני הבחינה. אחרים עשויים להעדיף ישיבה כמה רגעים בשקט, עם כוס קפה, במרפסת מול הנוף. מישהו אחר יימצא ששיחה עם חברים לפני הבחינה, בפינה כלשהיא במוסד הלימודים, היא שעושה את שחרור המתח הדרוש. וניתן כמובן גם לעשות פעילויות ספורט או פעילויות מסוג יוגה או טאיצ'י. העיקר – לא להיסחף עם הלחץ.

שינה טובה

בהמשך לטיפול בנושא המתח, רצוי מאוד גם לישון מספיק ובאיכות טובה, לקראת המבחן ובמיוחד בלילה שלפניו. אמנם, לסטודנטים לרוב אין עודף של זמן פנוי ואת הזמן הזה מעוניינים לנצל ככל הניתן. אלא ששינה היא בהחלט שימוש חשוב מאוד בזמן!

לסיכום

"סוף מעשה במחשבה תחילה" ושיהיה בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד