הילדים שלנו הם אחד הדבר היקר לנו מכל כאשר נפשו של הילד עדינה ושברירית ממש כמו גופו.
בשל כך|: הורים, מורות, גננות ושאר אנשים הקרובים מאד לילדים, רוצים להכיר יותר את אישיותו של הילד וחשוב מכל לדעת לאבחן את מצבו הרגשי והנפשי.
אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות פענוח ציורי ילדים, או באמצעות הכרת תורת הכתב שתסייע לגננות, מורים והורים לאבחן את הילד, להבין האם יש לו כישורים חברתיים, לדעת יותר על היכולות השכליות שלו ואף לגלות כישורים חבויים.
תורת הכתב- מידע כללי
לפני הכל חשוב לדעת כי כתב יד בעיקר בקרב ילדים משתנה כל חצי שנה ולכן אבחון מסוג זה תקף ל 6חודשים בלבד, ולאחריו חשוב לבצע אבחון נוסף ומומלץ לבצע את האבחון על ידי איש מקצוע.
אבחון נכון יעזור לכם לחשוף את מצבו הרגשי של הילד, את הרגשתו הכללית ואף יסייע לכם לחשוף סודות או מצוקות.
עוד חשוב לדעת כדי להבין כי נושא תורת הכתב ואבחון באמצעות פענוח כתב יד היה נפוץ כבר לפני מאות שנים, תוך שכבר בשנת 1830 בו העלה פסיכולוג מצרפת את ההשערה כי ניתוח כתב יד יכול להעיד המון על אישיותו של אדם בוגר ושל ילד. בשנים עברו פורסמו גם מחקרים ומאמרים רבים בנושא.
אבל כיצד זה עובד?
פענוח כתב יד עליו להיות כמה שיותר טבעי, שכן ילדים בני נוער ומבוגרים אשר יודעים כי נעשה אבחון – נוטים להזיז את זווית הכתיבה שלהם ב15 מעלות.
לשם כך חשוב לקחת לאבחון מסמך שיהיה עד כמה שיותר ואותנטי ולא רשמי. הזווית הינה חשובה משום שהיא בעלת פרשנות פסיכולוגית בעת ניתוח גרפולוגי.
כמה מושגים בסיסיים באבחון:
מהירות הכתיבה
ילד אשר כותב מהר הוא כזה שיש לו מחשבה מהירה, הוא מעט לא מפוקס ולעיתים הוא גם כזה שעלול להסתיר דברים.
כתב יד שאינו מסודר
כתב יש לא מסודר הוא כזה שיכול להעיד על קשיים בריכוז, בעיות קשב, אימפולסיביות ובעיות משמעת.
כתב יד משתנה
ילדים שכתב היד שלהם משתנה משורה לשורה עלולים לסבול מפחדים וחרדות המשפיעים על כתב היד. בנוסף כתב משתנה יכול להעיד על שינויים במצבי הרוח כמו גם שיש לשים לב ללחץ שמפעיל הילד בעת שהוא כותב ולצורות האותיות.
כתב יד קטן
כתב יד קטן מידי אצל ילדים מעיד לעיתים על ביישנות. אותיות מדוקדקות וצפופות כמו גם קטנות: יעידו על ילד מופנם.
כתב יד גדול עם אותיות לא מחוברות
כתב יד מסוג זה שבו הילד כותב באותיות עגולות, גדולות ואף לא מחבר את הסופיים של האותיות, מעיד על ילד פעיל חברתית ואף מנהיג. ילדים אשר לא מדקדקים בכתב היד שלהם הם כאלה ששמים את הדגש על התבטאות ורבלית.
לחץ רב בעת הכתיבה
כתב יד שממש חורך את הנייר ונראה חזק במיוחד מעיד על ילדים שרוצים להשתלב בצורה טובה יותר בחברה. ילדים שכותבים כך חווים לעיתים קשיים חברתיים.
לסיכום, כתב יד אכן משתנה בעיקר כאשר ילדים רק לומדים לכתוב, ולכן הפתרון האולטימטיבי הוא לבצע אבחון כל חצי שנה ולהיעזר באיש מקצוע והוא גרפולוג מוסמך למשימה.