מדריך למתחילים: איך להכין בשר בקלי קלות

אם אתם סטודנטים וממש אין לכם זמן להתחיל ולהכין מנות בשר מסובכות ובכל זאת אתם צריכים את מנות הברזל את החלבונים ואת שאר ויטמינים ומרכיבים שיש בבשר – חשוב שתדעו כיצד מכינים מנות בשר קלילות ולא מסובכות. אכילת בשר פעם אחת בשבוע תספק לגוף את כל מה שצריך בשביל אנרגיה, ערנות וריכוז, לכן מומלץ להבין  כיצד מכינים מנות בשר בקלות עם מינימום מאמץ. הנה כמה טיפים טובים לסטודנט הרעב:

קניית בשר

כאשר אתם קונים בשר מומלץ לרכוש אותו מקצב שאתם מכירים וסומכים עליו. לסטודנטים לא תמיד יש תקציב או זמן ללכת לקצב, אבל השקעה בהליכה לקצבייה או אטליז תוליד תוצאות טובות יותר כמו בשר יותר איכותי וטעים, לכן כדאי לעשות מאמץ וכן לבחור אטליז טוב באזור בו אתם גרים או לומדים. בקרו באטליז ברעננה כדי לקנות בשר טרי. כדאי לקנות בשר טרי כדי שיהיה טעים ואפשר להשיג אותו ברעננה או בכל עיר אחרת שבה יש קצביות מובחרות כמו מעדני גורמה.

אם בחרתם לקנות בשר מהסופר שימו לב תמיד לתאריך התפוגה של הבשר, וודאו כי הוא טרי והשתמשו בו באותו יום שרכשתם אותו או יום אחרי. אם אתם קונים כמות גדולה של בשר כמו למשל חזה עוף: תוכלו לחלק אותו אל קופסאות ולהקפיא את הכמות שאתם לא רוצים להכין באותו הרגע, טיפ של חלוקה כזאת נוגע לשאר נתחים של בשר או עוף.

כלי עבודה

מומלץ שיהיו לכם כלי עבודה מתאימים להכנת בשר כמו מחבת פסים לצליית בשר, מלקחיים מתאימים לטיגון וצלייה בנוחות, סט ששת ליציקה ומריחת שמן על מנגל במידה ואתם בוחרים לצלות בשר על האש, ושאר כלים לצלייה ובישול בשר.

טיפול בבשר

לפני שאתם מטגנים, צולים, מקפיצים או מכניסים לגריל כל נתח של בשר חשוב לטפל בו נכון. כנפי עוף  יש לנקות מנוצות ולהפוך אותם ראויות למאכל, לכן כדאי לבקש כבר מהקצב שינקה לכם את הכנפיים במידה ומדובר בכמות של יותר מקילו. גם כבד עוף כדאי לנקות משומן. שומן לא טוב נראה כמו חתיכות לבנות וקשות. מנתחים של חתיכות סטייק או משניצל יש לנקות שומן או סחוס וכל חלק אחר שאתם לא רוצים לאכול.

מדריך למתחילים: איך להכין בשר בקלי קלות

הנה כמה דוגמאות למנות בשר שתוכלו להכין בקלות:

'כבדי עוף של אמא'

עוף על מצע של פירה יזכיר לכם טעם של בית ויספק המון ברזל לגוף. כדי להכין מנה לאדם אחד אפשר להסתפק ברבע קילו של כבדים עוף נקיים מהקצב. את הכבד מטגנים עם בצל ומוסיפים לצידו פירה מהביל. כדאי להגיש לצד סלט קצוץ דק במיוחד.

שניצלים וצ'יפס

שניצלים וצ'יפס שנאפה בתנור יכולים להיות מנה טובה שיש בה את כל מה שצריך לקבלת הפחמימות והחלבונים הדרושים בחיי היומיום. את השניצלים דופקים כדי שיהיו דקים ולאחר מכן מטגנים בשמן עם פירורי לחם וביצה. מי שירצה להפחית את כמות הקלוריות יוכל לטגן שניצלים בשמן זית ותבלינים בלבד. את חזות העוף אפשר להשרות גם במשרה סויה ולצלות במעט שמן. צ׳יפס מומלץ להכין בתנור ולא לטגן.

סטייק רזה על הגריל

סטייק אנטרקוט או פילה יכול לספק לכם את כל מה שאתם צריכים בחיי היומיום. בחרו מהאטליז בשר רזה יחסית וצלו אותו על הגריל עם מעט שמן זית. אם תרצו להרגיש ממש כמו במסעדה תוכלו לצלות ליד המנה תפוח אדמה ירושלמי בשמן זית ומלח גס או אספרגוס עם מעט שמן זית מלח ופלפל.

את כל המנות כדאי לאכול לפחות פעם-פעמיים בשבוע ובכך לצרוך אוכל מבושל מזין וטעים.

נגישות
גלילה לראש העמוד