כך תבחרו מוסד אקדמי ללימודי משפטים

בחירת מוסד אקדמי ללימודי משפטים היא סוגיה מורכבת וכבדת משקל. בכדי להקל עליכם בתהליך, במדריך זה נציג טיפים מצוינים אשר באמצעותם תוכלו לבצע את התהליך על הצד הטוב ביותר.

כיצד לבחור מוסד אקדמי ללימודי משפטים ולהרגיש בטוחים בבחירה שלכם?

בשעה טובה החלטתם להגשים חלום ולהתחיל בלימודי משפטים. בעשור האחרון גדל מספר המוסדות אשר קיבלו אישור מטעם המל"ג ללימודי משפטים, ובהתאם לכך הקריטריונים לקבלה ירדו באופן משמעותי. כפועל יוצא מכך, ניתן להתקבל ללימודי משפטים ירדו, אולם יש לקחת בחשבון כי השיקול לבחירה של מוסד לימודים מבוסס על שלושה פרמטרים: סגל המרצים, הווי חברתי והמיקום הגיאוגרפי. בכדי שתוכלו לקבל החלטה נכונה, מומלץ ראשית כל לבחון מתי מתקיימים ימים פתוחים. באמצעות היום הפתוח ניתן להתרשם מהאווירה הסטודנטיאלית במוסד הלימודים וכן לשוחח עם סטודנטים אשר לומדים משפטים בנוגע לסוגיות מהותיות כמו איכות המרצים, רמת שביעות הרצון מהמוסד האקדמי מבחינת הפן הלימודי וכן הפן החברתי וכן התרשמות מכיתות הלימוד והספרייה, מוקד משמעותי מאוד בעבור סטודנטים למשפטים. דרך נוספת להתרשמות היא באמצעות קבלת המלצות דרך חברים אשר למדו משפטים או עוסקים כיום בתחום, וזאת בכדי לקבל אינדיקציה ממקור ראשון אודות המוסד בו בחרו ללמוד.

כך תבחרו- מוסד אקדמי ללימודי משפטים

מה חשוב לדעת לגבי לימודי משפטים?

עבודתו של עורך הדין מתבצעת במגוון תחומים, ולכן מדובר במקצוע מרתק ומבוקש במיוחד. בחלק מהתחומים, נדרשת מיומנות ספציפית כמו תרגום נוטריון נכון ומקצועי. מדובר בתרגום מבוקש במיוחד בעת הנוכחית, בעיקר בשל הביקוש ההולך וגובר מצד ישראלים אשר מעוניינים לקבל אזרחות זרה. משום כך, חשוב מאוד להיות מדויקים בבחירה שלכם ולבחור במוסד אקדמי מוביל. המוסדות המובילים ללימודי משפטים הם האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בר אילן. בנוסף, מכללות רבות החלו להציע אפשרות של לימודי משפטים: המכללה למנהל, המרכז הבינתחומי בהרצליה, מכללת ספיר, מכללת רמת גן, המרכז האקדמי פרס והמרכז האקדמי כרמל בחיפה. תנאי הקבלה שונים באופן מהותי, אולם בממוצע תנאי הקבלה מחייבים ממוצע משוכלל גבוה של ציון פסיכומטרי וציוני בגרות, בכפוף לוועדת קבלה. בנוסף, חלק מהאוניברסיטאות מחייבות את הסטודנטים לעבור קורסים נוספים בתנאי קבלה מקלים, כל זאת עם סימן אזהרה כי מתחת לציון מסוים לא ניתן יהיה להמשיך בלימודים.

התרשמות מטיב במוסד האקדמי – כיצד תעשו זאת?

מבחני הלשכה אשר נערכים בסיום הלימודים הם אלו אשר יקבעו האם תוכלו לעסוק במקצוע או לא. לאיכות המוסד האקדמי השפעה ממשית על אחוזי ההצלחה, ולכן מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של לשכת עורכי הדין בכדי לבחון את הטבלה המעודכנת של אחוזי המעבר. בכך, תוכלו לספק לעצמכם מידע מהימן וחיוני לקראת הצעד הבא שלכם – הרשמה ללימודי תואר ראשון או שני במשפטים.

נגישות
גלילה לראש העמוד