להיות עורך דין – חלום בר הגשמה

משפטים הוא בין התחומים המבוקשים ביותר במקצועות הלימודים לתואר ראשון. מדובר בתחום רחב שנוגע בתחומי חיים רבים כמו נדל"ן, פליליים, יישוב סכסוכים ועוד. משום שייצוג משפטי הוא דבר מבוקש, הדרישה לעורכי דין גבוהה. בשל כך, אנו רואים בשנים האחרונות יותר ויותר מוסדות להשכלה גבוהה שבהן מצויה פקולטה למשפטים, מה שבעבר הייתה נחלתן של האוניברסיטאות בלבד.

איך אוכל להתקבל ללימודי משפטים?

ראשית עליכם למצוא מוסד להשכלה גבוהה בו ניתן ללמוד לתואר ראשון במשפטים. בררו מהם תנאי הקבלה המבוקשים ובדקו אם אתם עומדים בתנאים שהמוסד הציב. תנאי הקבלה יכולים להשתנות בין מוסדות ההשכלה השונים, כך שאל תצאו מנקודת הנחה שאם אתם עומדים בתנאי הסף של מוסד מסוים, תעמדו גם בתנאי הקבלה של מוסד אחד. לרוב ידרשו מכם ממוצע 90-85 בציוני בגרות וציון פסיכומטרי מעל 650, מעבר לזה, ישנה דרישה מסוימת בנוגע לרמת הסיווג בקורסי אנגלית. מי מכם שירצה להמשיך גם ללימודי תואר שני, ייאלץ לסיים את התואר הראשון בציון העולה על 85.

משך הלימודים הינו 3-4 שנים, לא כולל שנת התמחות בתום לימודי התואר. מחירי הלימודים משתנים בין המוסדות, כמו כן, קיימת אפשרות להגשת מלגות רלוונטיות ולסיוע במימון הלימודים. במידה ואינכם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי משפטים, תוכלו להירשם למכינה למשפטים. חשוב לציין כי השתתפות במכינה אינה מעניקה לכם קבלה אוטומטית ללימודים מאחר והקבלה לתואר הראשון מותנית בציון הסופי שתקבלו במכינה.

עריכת דין

תחומי התמחות בפקולטה למשפטים

כשאתם נרשמים ללימודי משפטים, תצטרכו לבחור את תחומי ההתמחות שלכם. תחום המשפט הפלילי הוא בין התחומים המובילים שמעניינים את הסטודנטים מאחר ומדובר בתחום דינאמי עם מקרים מעניינים ושוברי שגרה. תחום נוסף הרווח בקרב סטודנטים ללימודי משפטים הוא תחום המשפט האזרחי, שכן בתחום זה עיסוקו של עורך הדין מתרכז לענייני האזרח כמו דיני חוזים, דיני משפחה וכו'. נוסף לאלה, תחום לימודים נוסף ומעניין לא פחות הינו רשלנות רפואית. עורך הדין לרשלנות רפואית יעסוק בייצוג לקוחות שנפגעו מרשלנות רפואית או לחילופין ממוסדות רפואיים שנתבעים ע"י אזרחים בנושא הנ"ל. על מנת שתוכלו לעסוק בתחום הרשלנות הרפואית, עליכם להשלים את התואר הראשון במשפטים ולאחר מכן להקדיש שנת התמחות בתחום. כמובן שקיימים תחומי התמחות נוספים בלימודי משפטים כמו משפט מסחרי, נדל"ן ומקרקעין, דיני עבודה, דיני מיסים, מנהל ומדיניות ציבורית ותחומים נוספים.

בכדי לקבל את רישיון לעריכת דין יש לסיים את לימודי התואר הראשון, להקדיש שנה להתמחות במשרדי עורכי דין ולעבור את המבחנים של לשכת עורכי הדין (בכתב ובעל פה). לאחר שתעשו זאת, תוכלו להיות עורכי דין כחוק.

חשוב לדעת…

עורכי הדין בישראל נדרשים להיות חברים בלשכת עורכי הדין והם כפופים לכללי האתיקה המקצועית. עורך דין שלא יעמוד בכללי האתיקה הללו ייקנס ואף עלול להיענש באמצעות הרחקה מהמקצוע. יתר על כן, על עורך הדין לשמור על חיסיון עו"ד-לקוח כך שכל המידע שיגיע אליו (לרבות מסמכים) יישאר במעטפת סודיות. יוצא הדופן הוא מי שמשתף את עורך דינו כי עתיד לקיים עבירה, במקרה זה עו"ד מחויב למנוע את התרחשותה.

עם תום התואר והשלמת כל המחויבויות, תוכלו לעסוק בעריכת דין או בהענקת ייעוץ משפטי למעוניינים בכך. חלק מעורכי הדין עובדים כעצמאים וחלקם כשכירים במשרד עו"ד הרלוונטי עבורם ועוסק בתחום הכשרתם. משרדים גדולים מעסיקים עורכי דין במגוון תחומי התמחות בכדי להעניק ללקוחותיהם היצע רחב. אם אתם מתעניינים בתחום המשפטים, החלו לחפש מוסדות להשכלה גבוהה באזור מגוריכם, בררו מהם תנאי הקבלה ומהו שכר הלימודים ולאחר שתשוו בין מכלול האפשרויות, בחרו את המוסד המתאים לכם ביותר. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד