לא נעים להכיר: אלופציה אראטה, המחלה שתגרום לנשירת שיער

מחלות ובעיות רפואיות שונות, עשויות לנוע על הטווח שבין אי נעימות, לבין פגיעה של ממש באיכות החיים ואפילו סכנה מוחשית לחיים. עם זאת, גם כאשר מדובר על מחלות שאינן מסכנות חיים ואפילו כאלו שלא גורמות לכאב מיוחד, לא מצריכות ניתוח או טיפול תרופתי, הרבה פעמים ההשלכות עשויות להיות לא שפוטות בכל זאת. דוגמה טובה לדבר הזה זו המחלה אלופציה אראטה שמופיע לרוב מתחת לגיל 30 ועל כן היא נפוצה במיוחד בקרב סטודנטים. המחלה הזו מתבטאת בנשירה מקומית בשיער הראש, בזקן או במקומות אחרים בגוף ובהחלט עשויה לפגוע בדימוי העצמי של מי שסובל ממנה. לא, אין צורך להבהל ולחפש סימנים שגם אתם סובלים מהמחלה, אבל בגלל שמדובר על דבר שהוא כל כך נפוץ בגילאים 20 עד 30, בהחלט חשוב להכיר את הנושא לעומק ולהבין בדיוק במה מדובר.

מהי אלופציה אראטה?

אלופציה אראטה היא מחלה שגורמת לכך שבאופן פתאומי יופיעו על הראש ולעיתים גם על הפנים (ובמקרים נדירים יותר גם באזורים אחרים בגוף) קרחות עגולות. מעבר לכך המחלה לא מסכנת ואין לה עוד משמעויות מלבד המשמעות האסתטית, אבל זה בהחלט מספיק בשביל לפגוע באיכות החיים של מי שסובל ממנה. מיד נעבור להסביר למה זה קורה, למי זה עשוי לקרות ומה עושים נגד זה, ואם אתם רוצים לקרוא על הנושא יותר לעומק, כאן תוכלו למצוא את כל מה שצריך לדעת על אלופציה אראטה בצורה נרחבת.

למה זה קורה?

מה שקורה בפועל זה שתאי מערכת החיסון שלנו פשוט תוקפים את זקיקי השערות וגורמים לנשירת השיער. למה זה קורה? האמת היא שכיום הרופאים לא ממש מסוגלים להצביע על הסיבה. בעבר שייכו את התופעה למתח נפשי, אבל כיום הקשר כבר אינו חזק כפי שנהוג היה לחשוב בעבר.

מהי שכיחות התופעה?

אלופציה אראטה היא תופעה שכיחה יחסית ולפי הספרות הרפואית 2 אחוזים מכלל האוכלוסיה סובלים או יסבלו ממנה בשלב מסוים בחיים והיא נפוצה במידה שווה בין גברים ונשים. באשר לשאלת הגנטיקה, נמצא כי לאנשים להם קרובי משפחה בדרגה ראשונה שסבלו מאלופציה אראטה יש סיכוי של 20 אחוזים לסבול בעצמם מהמחלה.

איך מאבחנים את המחלה?

האבחנה נעשית כמובן על ידי רופא עור בלבד ולא מומלץ לאבחן את עצמנו. הרופא בודק את האזורים המקריחים ובוחן האם יש סימן לגרד או למחלת עור מסוג אחר כמו סבוריאה או גזז. לעיתים יבחן הרופא גם את הציפורניים של המטופל ויש סימנים נלווים מסוימים שעושיים להצביע על אלופציה אראטה ויבואו לידי ביטוי דרך הציפורניים.

לא נעים להכיר: אלופציה אראטה, המחלה שתגרום לנשירת שיער

איך מטפלים בבעיה?

החדשות הפחות טובות עבור מי שסובל מאלופציה אראטה, הוא שנכון להיום אין טיפול של ממש שמסייע באופן מיידי. החדשות הטובות הן שלרוב השיער יצמח מחדש מעצמו בתוך שנה פחות או יותר. במרבית המקרים רופאי העור ירשמו תכשיר המבוסס על סטרואידים שעוזר בצמיחת השיער או סוגים אחרים של משחות כמו מינוקסידיל.

כמו כן, יש מי שבוחר לנסות ולעודד את צמיחת השיער באמצעים טבעיים ויש שיטות שונות שעשויות לעזור לתופעה.

לסיכום – מדובר ככל הנראה באחת מהמחלות המטרידות ביותר שיש, ועל אף שהיא לא מסכנת את הבריאות, היא עשויה בהחלט לפגוע באיכות החיים של מי שסובל ממנה. חשוב מאד להכיר אותה, להיות מודע לקיום שלה ולהבין מה לעשות במצבים האלו כאשר זה קורה לנו. מאחלים לכם בריאות איתנה. המידע לכתבה מאתר כללית ואתר הומיאוטריט.

**המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד