תואר ראשון

לכל אדם יש את המסלול, אליו הוא מכוון, חלקנו יסיימו תיכון, יתגייסו לצבא, יצאו לטיול ואז ייגשו ללימודי תואר ראשון, בתחום כלשהו, וחלקנו יבקשו לבחון מה נכון להם. כיום יותר ויותר אנשים מטילים ספק במסלול "המוכתב" ורוצים להבין את הערך האמתי, שיקנה להם תואר ראשון. האם רק מדובר באמצעי לכניסה לעבודה "מכובדת"? או כפרק התחלתי לעולם מחקרי מרתק?

 

תואר ראשון- לא רק מפתח כניסה לשוק העבודה

רבים סוברים, שתואר ראשון מהווה מפתח לכניסה לשוק העבודה, הם מאמינים, שאם ילמדו דיסציפלינה מסוימת, יתמקדו בה ויתמחו בה, יוכלו לאחר מכן לעסוק בה כחלק מתחום עיסוקם המרכזי. החדשות הטובות הן, שכיום תואר ראשון, אכן מהווה תעודה לרצינות ויכולת לעבד מידע מתקדם, אך אין בכוחו "לסגור" לתחום מסוים.

תואר ראשון כיום מהווה בסיס למקצועות רבים, החל ממקצועות אדמיניסטרטיביים, הכוללים דייקנות ואחריות גבוה, וכלה במקצועות ניהוליים, הכוללים יכולת לרכז את הנושאים המקצועיים, ליצור סדרי עדיפות פרו-אקטיביים, ולפקח על עבודת הצוות.

מעבר לכך, בוגרי תואר ראשון נהנים כמעט מאופציות בלתי מוגבלות באשר להעסקתן העתידית בזכות תוכניות הסבת אקדמאיים, ודרישות לתפקידים בעלי אוריינטציה הדרכתית וקוגניטיבית, הדורשים תואר ראשון כתנאי סף לקבלה לעבודה.

תואר ראשון כמקפצה לקריירה אקדמית

אם תחום המחקר עליו למדתם מרתק אתכם, אין צורך לעצור רק בלימודי תואר ראשון, תוכלו להמשיך ללימודים מתקדמים בדיסציפלינה הנחקרת ואף להרחיב את העולם המחקרי שלה במסגרת לימודים מתקדמים לתואר שני ואף לתואר שלישי, כלומר תואר דוקטור לפילוסופיה.

תואר ראשון

לא רק תארים מדעיים

יש האומרים, שאם כבר להתחייב ללימודי תואר ראשון, אז מומלץ לבחור בתכניות ריאליות, שלצדו מקצוע יוקרתי, כמו לימודי מדעי המחשב, מתמטיקה, פיזיקה ועוד. אך נמצא כי גם מקצועיות הומניים יותר כמו היסטוריה, ספרות, לשון וחינוך הם בעלי ערך גבוה ביותר, ובוגרי מקצועות אלו יכולים להשתלב במשרות רבות בשוק העבודה.

ומדוע?

כיום, שוק העבודה לא מחפש רק את "הידע הטכני" כי אם את היכולת הקונטיבית, החשיבה היצירתית, המעוף ואפילו, אפשר לומר "יכולת ראיית הנולד". בוגרי תואר ראשון במקצועות עיוניים נחשפים לפאר היצירה, הרעיונות והתקדימים בכל תחום, ויכולים לסגל חשיבה ביקורתית ורחבה יותר, שתשפיע לחיוב על כל תחום בו יעסקו.

ולכן, בוגרי משפטים יכולים בהחלט למצוא עצמם בתפקידים ניהוליים, שכלל לא עוסקים בעולם המשפט, או בתפקידים חברתיים, וכך גם הדבר נכון לגבי בוגרי היסטוריה, שיכולים למצוא עצמם בתחומי התוכנה וההדרכה, ובוגרי לשון, שעשויים למצוא עצמם בתחום של עריכת תוכן למגזינים ועיתונאות.

לסיכום, תואר ראשון מהווה עדיין את קרש הקפיצה לקריירה מעניינת ומאתגרת, המרחיבה את האופקים, ואת היכולות שלכם לתת פתרונות יצירתיים לכל הבעיות, שיקרו בדרככם. בחרו במקצוע, שמרתק ומסקרן אתכם.

נגישות
גלילה לראש העמוד