קורס קידום אתרים – קודם ה"איך" לפני ה"איפה"

קודם כל, בואו נצמצם פערי מחשבה, כל אחד יכול ללמוד איפה שהוא רוצה, יש לא מעט מקומות ברחבי הארץ, אבל יותר מזה, יש הרבה מקומות ודרכי לימוד בעולם כולו, הכל כבר גם ככה באינטרנט, אז למה לא ללמוד את כל התחום שלנו בצורה מלאה, אונליין?

אכין אתכם כבר מעכשיו, אפשר היום ללמוד אונליין הכל(!) אפשר להגיע לרמת ידע מאוד גבוהה בעולם בתחום קידום האתרים, אבל הכל בסופו של דבר, תלוי באדם עצמו, האם הוא מוכן לאוטו דידקטיות? או שמא הוא צריך את המעגל הסגור? אסביר בכתבה הבאה.

נתחיל לאט, מתי אנחנו צריכים לבחור קורס קידום אתרים במסלול של מכללה?

דור הרטלין

כמה אנשים מנסים לקרוא ספר ואז מצלצל להם הנייד או שהבת זוג קראה לכם ואיבדתם כל עניין או ריכוז במה שממש הרגע קראתם? לא מעט מאיתנו כאלה בעוד שמעט מאוד מצליחים להמשיך לחזור לאותה נקודה ואף להבין מה הם קוראים. אין ספק שהיום זה מורגש אף יותר מאז כל ההתוודעות לדור הרטלין, כולם צריכים "תחת" כדי לשבת לקרוא וללמוד ולא רק "לנסות". בסופו של יום, התחום שלנו מלא בלא מעט רבדים, החל מנושא של קוד ועד לנושא של ראיית שיווק של עסק שאנחנו לא עובדים בו, אז אם כבר בלי ריכוז – עדיף במסגרת שתכיל אותנו בהתאם.

חופשי זה לגמרי לבד

כל פעם שאני פוגש אנשים שרוצים ללמוד קידום אתרים אורגני, חוזרים על המשפט הקצר הזה שאומר "חופשי בבית זה אחלה, אבל זה לבד", ולא תמיד מצליחים להבין נקודה כזו או אחרת, אז מה יש להם לעשות? בעיקר להתייעץ, אז אם כבר מלכתחילה התלמיד בתחושה של בדידות והתייעצות, אז ללא ספק עדיף בקבוצות סגורות ומלוכדות בהחלט תחת קורס קידום אתרים במכללה או בסמינר כזה או אחר אשר תחת קורת גג אחת עם סביבה תומכה ולומדת גם היא.

אין לנו זמן להתקדם, רק להתייצב

אדם עובר את היום יום שלו די מהר, החל מהרגע שהוא קם בבוקר, שם את הילד בגן, הולך לעבודה הרגילה שלו עד 6, מגיע הביתה לקראת 7 (פקקים כמובן) ואז אוכל ארוחת ערב והולך לישון, מה בעצם הוא עשה? התייצב. עבר את החיים שלו ביציבות, ואם לא ישקיע את הזמן ש"אין לו" במקום של לימוד, הוא תמיד יהיה יציב, אף פעם לא יתקדם. לא שזה רע ברוב המקרים, אבל למי שאין זמן וכן רוצה להתקדם – כדאי מאוד שיהיה במערכת סגורה שתציב לו שעות להגיע, על מנת שיגיע למצב שהוא פשוט חייב ללכת וחייב להתקדם, בעיקר בלימודים ובמעשים כאחד.

קידום אתרים

פרקטיקה משנה תיאוריה

כולנו פעם קראנו את שלטי התיאוריה שהגישו לנו בגיל 16-17 על מנת שנדע איזה שלט בכביש אומר מה, אבל עד שלא ישבנו באוטו והגענו לצומת (ליטרלי), לא ידענו מה השלט באמת אמור להביא. ולכן, לא מעט קורסים שמביאים את התרגולים לפרונט יותר – מצליחים להביא יותר תלמידים, אחרי הכל, תרגול עושה את ההבדל בבן אדם שהופך אותו ממקצועי (אדם בעל ידע בתחום) למקצוען (אדם בעל ידע וגם ניסיון בתחום)

עדכון: עידן בן אור כתב מדריך לבחירת קורס SEO.

אז בוא נשאל, איך בוחרים בעצם קורס קידום אתרים?

רשתות חברתיות

בשביל מה הומצא הפייסבוק אם לא בשביל להתחבר עם אנשים שעוד לא הכרנו? מספיק היום שתיכנסו לקבוצת פייסבוק כזו או אחרת הנוגעת בתחום הדיגיטל ותרימו את היד ושאלו "יש לכם המלצה לקורס קידום אתרים?" ותראו כמה ידיים מונפות באוויר על מנת לעזור לכם עם התשובות הארוכות והמפורטות ביותר שתכירו, אחרי הכל – כולם אוהבים להגיד מה הם עברו וטוב שכך, כך המדיה החברתית אמורה להיות מהיום הראשון שנולדה. (בטוח שצוקרברג גאה בנו על כל דיון שכזה)

תלמידים שלמדו יותר מכולם

בהמשך ישיר להמלצות או "דיס" על קורסים שמתרחשים כרגע, יש את התלמידים עצמם, גם אלו שיגיבו בפוסטים הנ"ל וגם כאלו שהכרתם אולי כבר, חשוב מאוד לתפוס אותם לשיחה קצרה (או לפחות במסנג'ר בקצרה בפייסבוק) ולשאול, "איך היה לכם? מרגישים שלמדתם? אתם ממשיכים לעסוק בזה? הדליקו אתכם להמשיך או שמא שיניתם פאזה מאז?" וכו'. תלמיד שלמד בקורס, יכול לשתף אתכם בחוויות שבשום פרסומת לא תגלו, חבל לפספס את זה.

המרצים, יודעים דבר?

קורס קידום אתרים מקצועי צריך לעבור על ידי מקצוען, לא רק אחד שיודע את התורה, אלא אחד שהיה בתקופת התנ"ך של התחום, אחרי הכל – מי מלמד אותי על התחום? מי שעשה? או מי שלמד באותה מידה כמוני? אחד הדברים היפים בלראות שיעור בקידום אתרים, זה לראות את הדוגמאות החיות של המרצה על מנת להוכיח תוצאות של עבודה כזו או אחרת (אחרי הכל, אמרנו כבר שפרקטיקה מנצחת).

יש עבודה?

יש לא מעט תלמידים שמגיעים לקורסים היום רק בשביל לדעת לקדם את האתר האישי שלהם, אבל מה קורה לגבי קריירה? לא מעט תלמידים רוצים להפוך את התחום הזה לקריירה החדשה שלהם, אז האם המכללה יכולה לעזור? האם הם יכולים להשיג עבודה לתלמיד שסיים? יותר מזה, האם המכללה יכולה להתחייב לעבודה? (יש לא מעט שכן כמובן). חשוב מאוד לאלו שבונים על קריירה בסיום הלימודים.

איפה התלמידים היום? עובדים?

גם כאן, בהמשך ישיר להתחייבות להשמה, האם יש עובדים בחברות קידום אתרים (מוכרות ולא מוכרות) שלמדו במכללה הזו והזו? האם חברות קידום אתרים מוכרות בישראל גייסו באמת מאותה מכללה שחשבתם עליה? כדאי מאוד לבדוק, ואם כן, האם בכוונה תחילה? האם במקרה? מי שלח את מי ואיך זה קרה? ככל שתגלו יותר פרטים, תבינו כמה המכללה הזו מתאימה לכם. אחרי הכל, אין מכללה לא טובה היום, יש מכללה שלא מתאימה לכל אחד, זה הכל.

עכשיו תורכם להחליט

בסופו של יום, כל אחד מכם שרוצה ללמוד קידום אתרים, די סגור על הדרך שהוא רוצה ללמוד, הן אם זה באונליין והן אם זה באופליין במכללה כזו או אחרת, מוכרת או לא, זולה או לא, אולי אפילו בבדיקה אם יש בכלל חניון קרוב? כל אחד וההחלטות שלו, העיקר שתדעו לעשות את הדרך הנכונה בבחירות על מנת שתדעו שבחרתם נכון וכשתצאו משם, לא תתחרטו לרגע, אלא רק תחכו שמישהו ישאל בקבוצות בפייסבוק "תגידו, מישהו למד במכללה הזו?" ותרוצו לספר על התהליך שעברתם בעצמכם, אז מעכשיו, תורכם להחליט. שיהיה בהצלחה, ואל תשכחו לקשר למאמר הזה כשיבקשו בקבוצות הסבר איך בוחרים קורס קידום אתרים ?

נגישות
גלילה לראש העמוד