אל תזניחו: כל הסימנים לכך שאתם צריכים רופא אף אוזן גרון

יומו של הסטודנט רווי במשימות, שיעורים ושורת אתגרים, כך שאם ניתן להישאר בריאים ולנסות להספיק הכול זה בהחלט עדיף. עם זאת, מה עושים אם בעוד בוקר רווי משימות מגלים שרק רוצים לקחת אקמול ולחזור למיטה? ובכן גם אם אינכם סטודנטים לרפואה, יש להבין שאקמול רק פותר תופעות לוואי, אך על מנת להשיג שיפור משמעותי, יש צורך לקבל טיפול רפואי. חושבים שרופא אף אוזן וגרון הוא הכתובת עבורכם, אך אינכם בטוחים? קבלו מאתנו מדריך מזורז!

אלו התסמינים שמצדיקים פנייה לרופא אף אוזן גרון

יש לכם בעיות שמיעה, סובלים מצרידות שאינה חולפת, הסינוסים חוזרים, הגרון כואב או נפוח, סובלים מנחירות שמעירות את השותפים לדירה, מודעים לבעיה בשקדים, כבר יותר משבוע שסובלים מליחה מציקה, סובלים משיעולים חוזרים, מתעוררים באמצע הלילה מכאבי אוזניים, יש לכם נזלת כרונית, יש דלקת גרון שלמרות שקיבלתם עבורה תרופה היא אינה משתפרת, חשים לחצים תקופים באוזניים, יש קושי בבליעת הרוק, חשים בחוסר שיווי משקל, או פשוט הצטברה שעווה באוזניים? ובכן כל אחד מהתסמינים שציינו בהחלט מצדיק לפנות למומחה בתחוםמצדיק פנייה לרופא אף אוזן וגרון!

אל תזניחו: כל הסימנים לכך שאתם צריכים רופא אף אוזן גרון

גם צעירים מטפלים ולא מזניחים

כשצעירים לא נוטים לדאוג מבעיות רפואיות, ועל כן רבים טועים לחשוב שאם רק לא נתייחס, הבעיה תחלוף מעצמה. עם זאת, אין זה כלל נכון. אם תסמין אינו עובר בתוך 4/5 ימים, בהחלט יהיה זה נבון לגשת לאבחון אצל רופא מקצועי, במיוחד אם צצים תסמינים נוספים. מדוע? כי הרבה פעמים בעיות פשוטות עשויות להסתבך. כך למשל דלקת גרון פשוטה עשויה להידרדר לדלקת אוזניים ובמקרים מסוימים גם לפגוע בתפקוד הלב. יש להבין שבין הגרון, האף והאוזניים קיימים מעברים מובנים שמשפיעים באופן ישיר אחד על השני. עובדה זו מובילה לכך שכל בעיה מקומית עשויה לסכן לפחות שני אזורים נוספים. אז נכון שאתם צעירים ונכון שהלו"ז מלא בלימודים, עבודה וחברים, אך לעיתים חשוב לדעת לקחת הפסקה (ולא לחכות לחופשת הסמסטר!) ולאפשר לרופא מקצועי לאבחן ולטפל.

ככול שדוחים כך מאריכים את החזרה לשגרה

מתקשים למצוא זמן לקפוץ לרופא? את הזמן הפנוי מעדיפים לנצל עבור הכנת פרויקט לימודי, משמרת בעבודה, או פשוט עבור שינה? ובכן הגיע הזמן להיצמד לעובדות. העובדות מלמדות שברוב המקרים אם מזניחים מחלה היא רק מתעצמת. כלומר במקום שתשקיעו מקסימום שעתיים כדי להגיע לרופא, לחכות בתור ולעבור בבית המרקחת, אתם עשויים למרוח שבוע שלם לצד הרגשה רעה, ולאחר מכן שבוע נוסף שבו מנסים לטפל בנזק ההיקפי. אז נכון שחלק מהמחלות עוברות לבד, אך בכול הנוגע למחלות שנוגעות לאף אוזן גרון, מדובר במחלות שמצריכות אבחון מקצועי לצד סיוע תרופתי. כלומר אם לא פונים לרופא אף אוזן גרון במידי, רק מאריכים (ומקשים) את תקופה ההחלמה.

חושבים שסובלים מסינוסיטיס אך לא בטוחים?

לבסוף נציין שהאזור של אף אוזן גרון הוא הכתובת עבור שלל בעיות מתחום הסינוסים, ועל כן נעצור להבין במה מדובר ולהציג את הסממנים העיקריים. ובכן הסינוסים יושבים בעצמות הפנים וכשהם סתומים, החגיגה מתחילה. מכאן שאם סובלים מכאבי ראש ופנים, אם כואבות השיניים לצד תחושת התקררות, אם חוש הריח אבד (ללא קשר לקורונה), אם מרגישים כמו בשפעת ובין היתר משולבים אחד מהתסמינים שזה עתה ציינו, הרי שבהחלט יש מצב סביר שאתם סובלים מסינוסים. גם במקרה זה לא כדאי לחכות, לא מטעמי כאבים ולא מטעמי הסתבכויות. חשוב שרופא אף אוזן גרון יעניק חוות דעת לצד מרשם לתרופה המתאימה ביותר, כך שתוכלו לחזור במהרה לשגרה – רק בריאות!

נגישות
גלילה לראש העמוד