אתם לא חושבים על זה, והגיע הזמן להתחיל: כל מה שצריך לדעת על ביטוח סיעודי

אם אתם כאן, נראה שרוב מה שמעניין אותכם נוגע ללימודים, משרה שווה וחיי חברה. עם זאת, חשוב שגם סטודנטים יביטו על העתיד הרפואי בעיניים פתוחות ויסיקו עוד היום מסקנות מתבקשות. מכאן שגם אם המחשבה על עצמכם ללא יכולת להתלבש ולהתקלח לבד אינה נראית מציאותית (ומי ייתן שהיא תישאר לא מציאותית), עדיין רצוי להתייחס למגוון עובדות ותרחישים אפשריים ורלוונטיים. מה אם כן מלמדים הנתונים היבשים? שמאות צעירים מתחת לגיל 40 נמצאים במוסדות שמיועדים לאנשים מבוגרים, פשוט כי הם הגיעו למצב סיעודי.

חושבים היום על המחר

לומדים שעות רבות, ובזמן שנותר מזגזגים בין מפגש בבר השכונתי למשמרת נוספת בעבודה? ובכן ייתכן שיגיע היום שבו כל זה יישאר כחלום אטופי רחוק. כפי שמציין אבנר הייזלר בגלובס, לעולם אין לדעת מה יביא יום המחר, אך כן ניתן להתכונן אליו מבחינה כלכלית. יש להבין שמצב סיעודי מצריך תמיכה סביב השעון, וזאת על מנת להצליח לבצע שלל משימות בסיסיות. פעולות כמו להתקלח, לעבור ממצב שכיבה לעמידה, לאכול, להתלבש וכדומה. מכאן שאם רק עושים ביטוח סיעודי, ניתן לדעת שגם אם חס וחלילה תגיעו למצב קטטוני, לפחות תוכלו לעמוד בהוצאות הגבוהות, מבלי ליפול כנטל על בני המשפחה הקרובה.

ביטוח סיעודי – במיוחד עבור צעירים

נכון שביטוח סיעודי משרת בעיקר אנשים מעל לגיל 60, אך יחד עם זאת מומלץ לעשות את הביטוח כמה שיותר צעירים, ופה אנו מבקשים להסביר. בתחום הביטוחים נהוג לערוך שאלון רפואי מקדים, וזאת כדי לבחון החרגות ותעריפים. ככול שהמצב הרפואי פחות בשיאו, כך המחיר עולה ויותר החרגות נכנסות לתמונה. מכאן שאם בוחרים לעשות ביטוח סיעודי כל עוד צעירים והמצב הבריאותי תקין, זוכים ליהנות מפוליסה זולה ששומרת על התנאים לאורך שנים.

אתם לא חושבים על זה, והגיע הזמן להתחיל: כל מה שצריך לדעת על ביטוח סיעודי

ערכי סילוק

צעירים שבוחרים לעשות ביטוח סיעודי, מוטב שייבחרו בפוליסה ארוכת טווח, ולא בפוליסה שתקפה רק עבור 5/8 שנים קדימה. אומנם גם בגיל צעיר עשויה להתרחש תאונת דרכים/תאונת עבודה שתוביל למצב סיעודי, אך ככול שהשנים חולפות, כך הסיכונים עולים. עוד ראוי לדעת שבתחום הביטוחים קיים פרמטר נוסף שמהווה יתרון יחסי עבור צעירים. מדובר ב"ערך סילוק". ערך סילוק מאפשר להפסיק לשלם על הפוליסה, אך מבלי שתאבד היכולת לקבל פיצוי יחסי ברגע האמת (תלוי בתקופת ובגובה התשלום).

לא תמיד נכון לחסוך

כידוע סטודנטים אינם סובלים מעודף כסף, ועל כן עבורם חיסכון מהווה ערך עליון. מכאן שרבים עשויים לתהות מדוע להוציא סכום חודשי עבור ביטוח סיעודי פרטי, ופה אנו מבקשים להסביר. ובכן גם אם סומכים על הביטוח מטעם ביטוח לאומי, די מהר מגלים שהוא אינו מכסה יותר מכמה שעות שבועיות והוא באופן כללי הרבה יותר גבולי. מה אם כן בכול הנוגע לביטוח מטעם קופת החולים (מטעם שירותי השב"ן)? גם כן מגלים מגוון תנאים מגבילים. לאור כל זאת, אם מבקשים לנהוג באופן בוגר ואחראי, אין לסמוך על "אחרים", אלא יש לעשות ביטוח סיעודי פרטי, כזה שברגע האמת מעניק כיסוי מלא.

חשבון פשוט

אם נעבור למספרים, נציין שעלות חודשית של מטפלת צמודה בבית נעה סביב ה 5,000 מדי חודש, וזאת לפני שהוספנו עלויות שנוגעות לביטוח רפואי, מזון, חופשים ושאר הוצאות נוספות. מה קורה אם נדרשים לשהות במוסד סיעודי? במקרה זה העלויות מטפסות ל 10 – 20 אלף ש"ח מדי חודש. מכאן שאם עושים חשבון פשוט, די מהר מגיעים למסקנה הבאה: בתמורה לשקט נפשי ובתמורה לידיעה שברגע האמת מכוסים באופן מלא, שווה להוציא מדי חודש כמה עשרות שקלים.

נגישות
גלילה לראש העמוד