תואר ראשון בפסיכולוגיה לעומת התואר השני

 

תואר ראשון בפסיכולוגיה מקנה הכשרה מקצועית מלאה שמאפשרת התחלת קריירה עצמאית או כהשתלבות בכל ארגון.

לימודים להשכלה גבוהה מקנים כישורים מקצועיים רבים, וככל שממשיכים את הלימודים לקראת תואר שני ואז לדוקטורט, משיגים מומחיות גבוהה שמאפשרת הכנסה יציבה, וכישורים שיש להם ביקוש גבוה. ההסמכה להשכלה גבוהה היא הוכחה לכך שלמדתם את הנושא עד רמה גבוהה, או שהשלמתם תוכניות ספציפיות של התמחות.

 

רמות השכלה

כל הקורסים והתוכניות באוניברסיטאות ובמכללות מחולקים למספר מישורים: תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט.

כל רמה נבנית על הרמה שקדמה לה, ולכל קורס או תוכנית לימודים יש דרישות כניסה. כמתחילים, אתם לומדים קורסים ותוכניות ברמה בסיסית, ומתקדמים בהדרגה.

 

קווים מנחים להתאמה ללימודים

יש מספר הנחיות להשכלה גבוהה, והקווים המנחים האלה מסייעים להתוות את מסלולי הלימודים להשכלה גבוהה. באמצעות הקפדה על דרישות ההתאמה, האוניברסיטה מנהיגה רמות גבוהות של חינוך, תוכניות לימודים ומאפיינים מיוחדים של לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, במשפטים או בכל תחום אחר.

הקורסים ותוכניות הלימודים מאורגנים במחזורי לימודים לקראת התואר הראשון, השני והשלישי. מחזור הלימודים הראשון הוא לרוב שווה ערך לתהליך לימודים שנקרא רמת תואר ראשון, או רמת לימודים של מתחילים.

המחזור השני מתאים ללימודים מתקדמים או ללימודי תואר שני. המחזור השלישי מתאים ללימודי תואר שלישי או לדוקטורט. אפשר להשיג סוגים שונים של כישורים בכל שלושת המחזורים.

מה נותנים לכם לימודי פסיכולוגיה?

המאפיינים של תואר ראשון בפסיכולוגיה הם:

  • הכשרה מקיפה לקראת תעסוקה במקצוע.
  • הכשרה להתמחות בארגונים גדולים מיוחדים, למשל בתי ספר, בתי חולים, חברות הייטק, ועוד ארגונים גדולים שמעסיקים עובדים רבים.
  • לפני סיום הלימודים אפשר להתחיל לתכנן את מסלול התואר השני.
  • הקורסים של תואר ראשון בפסיכולוגיה מקנים הכשרה מקצועית וכוללים תקופת התמחות.
  • במסלול מיוחד, ניתן גם ללמוד הכשרה בסיסית שדרושה להשתלבות בארגונים צבאיים.
  • הלימודים מקנים תואר אקדמי שכולל התמחות טכנית בענפים מיוחדים של פסיכולוגיה, כמו למשל ריפוי באמנות.
  • תואר ראשון מאפשר התחלת מסלול לימודים לקראת דוקטורט

ההכשרה מאפשרת ללמוד בקלות יותר לקראת התואר השני

לאחר סיום מסלול לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, הלימודים לקראת התואר השני כבר הופכים להיות קלים יותר, והתוצאות הן אפשרויות להשתלב במקומות עבודה עם הכנסה גבוהה יותר. בטווח הארוך, הכנסה גבוהה זו מתורגמת גם למעמד של אנשי מקצוע מוסמכים בתחום הפסיכולוגיה.

לכן ההשקעה שדרושה להשלמת לימודי תואר ראשון ושני, משתלמת בעתיד כלכלי יציב עם הכנסה גבוהה, ומעמד חשוב בעולם הפסיכולוגיה.

 

ההבדלים בין התואר הראשון לתואר השני

התשובה לשאלה לגבי ההבדלים בקורסים של תואר ראשון לפסיכולוגיה לבין הקורסים בתואר השני תלויה במוסד הלימודים, כי כל אוניברסיטה או מכללה מתווה תכנית לימודים שונה.

אבל יש נקודה אחת שמשותפת לכל מוסדות הלימוד: ההחלטה להמשיך ללימודי תואר ראשון פירושה יצירת עתיד יציב ורווחי, שלא לדבר על התרומה החשובה העצומה לקהילה.

 

נגישות
גלילה לראש העמוד